Individuele therapie

Therapie is geen taboe meer

Individuele therapie is vandaag gelukkig geen taboe meer. Je bent niet gek of ziek, je komt er gewoon niet alleen uit. Zeker deze coronatijd vraagt om een voortdurende bezinning op o.a. de volgende reflectieve vragen: welke betekenis en zin heeft het leven eigenlijk en wat is de zin en betekenis van mijn leven?

Nieuwe antwoorden vinden met behulp van individuele therapie

Voor de beantwoording van bovenstaande vragen zijn we vaak alleen onszelf tot norm. In aanvang leunen we vaak nog op de patronen zoals we die (vaak onbewust) uit onze opvoeding hebben meegekregen. In onze huidige steeds sneller veranderende samenleving blijkt dan dat we nieuwe antwoorden dienen te vinden. Dan kan het verstandig zijn om begeleiding te krijgen in je zoektocht naar je eigen unieke antwoorden. Dat geldt in het bijzonder voor de periodes in ons leven dat we ons ongelukkig, melancholiek, wanhopig, depressief etc. voelen.

Hier word ik geïnspireerd door de Belgische psychiater Dirk De Wachter:

“U slecht voelen, behoort tot de “gewonigheid” van het leven, niet altijd en overal, maar af en toe is het normaal. Verdriet is geen psychiatrische afwijking.”

individuele therapie praktijk voor psychotherapie

Pillen of een duurzame oplossing voor jouw vraagstuk of probleem?

Natuurlijk kunnen pilletjes wat verlichting geven. Alleen lossen ze niets op en het leven wordt dan vaak wel erg eenzaam en leeg. Het gebruik van drugs kan dan tijdelijk wat verlichting geven. Alleen worden de gaten waar je vervolgens in valt, meestal alleen maar steeds groter en dieper. Ook in dat soort levenssituaties wil ik je graag begeleiden in het vinden van duurzame oplossingen. Dat houdt overigens ook in dat er ook volop ruimte en gelegenheid is om af en toe lekker om en met elkaar te lachen, want humor helpt om het leven een stuk lichter te maken.

Mensen mogen begeleiden in de zoektocht naar hun antwoord geven op levensvragen is voor mij een wezenlijk onderdeel van mijn antwoord op dezelfde levensvragen.

– Gerard van Knijff