Relatietherapie

Relatieproblemen kennen vele vormen

Zeker in de achterliggende coronatijd zijn veel relaties onder druk komen te staan. Relatieproblemen kennen vele vormen. Ontrouw is wellicht wel de meest pijnlijke en kent vele gezichten. Het meest pijnlijke is als we er achter komen dat onze partner korter of langer een ander heeft.

Maar er zijn ook vele andere vormen van ontrouw: kleineren, minachten, geen tijd voor elkaar, onverschilligheid, altijd maar aan het werk, alcohol en/of drugs, niet kunnen of willen praten, mishandeling, geen seks etc. etc.

Was het nog niet zo lang geleden taboe om te scheiden, tegenwoordig lijkt het wel taboe om niet te scheiden. Als jullie zijn vastgelopen in je relatie door welke oorzaak dan ook dan is die relatievorm feitelijk tot een einde gekomen en wordt het tijd voor een nieuwe. Dat kan echter ook met dezelfde partner!

Liefde terug in de relatie

Als jullie samen of eerst alleen met mij als therapeut aan het werk willen, zijn jullie van harte welkom. Dat geldt naast heteroseksuele koppels uiteraard ook voor homoseksuele of polyamore koppels.

Inspiratiebron voor relatietherapie

Esther Perel is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik ben door haar getraind en gesuperviseerd.
Esther heeft twee boeken geschreven: Relationele Intelligentie en Liefde in Verhouding die het lezen voor elk koppel de moeite waard kunnen zijn.

Relatietherapie bestaat uit gezamenlijke sessies en indien nodig ook individuele psychotherapie sessies, ieder van ca. 1 1/2 uur. In overleg is het ook mogelijk voor een heel weekend af te spreken. Individuele psychotherapiesessies worden vaak deels vergoed in een aanvullend verzekeringspakket. Relatietherapie wordt helaas niet vergoed.

Bel me (078 674 5107) of mail naar info@praktijkvoorpsychotherapie.nl voor het maken van een afspraak. 

Mensen mogen begeleiden in de zoektocht naar hun antwoord geven op levensvragen is voor mij een wezenlijk onderdeel van mijn antwoord op dezelfde levensvragen.

– Gerard van Knijff