Verslaving

Verslaving kent vele vormen en varianten

Het lichamelijk en emotioneel afkicken van verslaving aan middelen kan pas beginnen als je durft te erkennen dat je verslaafd bent. In dat proces – om tot die erkenning te komen – kan ik je begeleiden.

Het boek Zucht van Bram Bakker en Meindert Inderwisch vormt voor mij een wezenlijke leidraad als je vragen hebt omtrent verslaving.

Instellingen voor verslaving

Voor het feitelijke afkicken, zijn er instellingen beschikbaar indien tijdelijke opname noodzakelijk is. Indien dat nodig is kan het gebeuren dat je de instelling verlaat en nog met enigszins knikkende knieën weer buiten staat.

Begeleiding na opname in een verslavingskliniek

Vervolgens kan de confrontatie met (ex)-partners, familie, vrienden, werkgevers behoorlijk heftig zijn en dan kan het helpen dat iemand in die periode begeleid en bijstaat. Daarnaast is een voorwaarde om niet terug te vallen dat je je leven opnieuw gaat inrichten.

Vaak hoor ik dan de verzuchting dat je dan wel bent afgekickt, maar dat het leven geen plezier meer lijkt te hebben. Soms duurt het wel een jaar of twee voordat het plezier weer terug gekomen is in jouw leven. Als dat gebeurt is de kans dat je zult terugvallen klein geworden.

Bel me (078 674 5107) of mail naar info@praktijkvoorpsychotherapie.nl voor het maken van een afspraak. 

Gedicht over verslaving

Mensen mogen begeleiden in de zoektocht naar hun antwoord geven op levensvragen is voor mij een wezenlijk onderdeel van mijn antwoord op dezelfde levensvragen.

– Gerard van Knijff