Valentijnsdag: een jaarlijkse kans!

Valentijnsdag een jaarlijkse kans

Valentijnsdag is een dag dat geliefden elkaar extra aandacht geven, lekker uit eten gaan, bloemen, cadeautje of een kaartje. Volgens Wikipedia: Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus.

De gewoonten die met de dag in verband staan hebben echter niets van doen met het leven van deze heiligen. In eerste instantie werd Valentijnsdag vooral gebruikt om iemand zijn of haar’s anonieme liefde te verklaren. Tegenwoordig ligt de nadruk op het elkaar verklaren van elkaar’s liefde.

Valentijnsdag biedt elk jaar de mogelijkheid om op een speelse, leuke en uitdagende wijze je relatie met je partner een extra “onderhoudsbeurt” te geven. Ja, ja ik weet het wel, het veelgehoorde excuus is dat het allemaal maar door de commercie ingegeven is, net als Moederdag en op zijn of haars verjaardag weet ik eigenlijk niet meer wat ik geven moet want we hebben alles al. Als de saaiheid en voorspelbaarheid al zo ver gevorderd is in je relatie is het al helemaal tijd om er wat aan te doen.

Hoe maak je het nu speels en spannend? 14 februari is dit jaar een werkdag, dus laat op haar of zijn werk of thuis een bos bloemen bezorgen in plaats van het achter je rug mee naar huis te nemen. Ok, het kost een paar euro extra, maar het gaat toch om de man of vrouw waar je je leven mee deelt? Stuur natuurlijk ook een leuke Valentijnskaart via de mail waarin je haar of hem complimenten geeft over wie zij of hij als vrouw of man is en hoe aantrekkelijk je haar of hem vindt. Dat je naar haar of hem verlangt en niet kunt wachten om elkaar op deze speciale dag weer te ontmoeten. Zeg vooral niet dat ze overal zo fijn voor zorgt, want dat is killing. Om het extra spannend en opwindend te maken, stuur dan ook nog een anonieme kaart.

Misschien is het voor jezelf nog wel uitdagender om daar de juiste woorden voor te vinden en je vervolgens af te vragen hoe je partner dat zal vinden? Zal het bij thuiskomst gedeeld worden? Of niet? Je zult merken dat wanneer het niet gedeeld wordt het je partner alleen maar aantrekkelijker zal maken. Zeker als die het naar de zin lijkt te hebben. Net zo goed als wanneer op een feestje iemand anders laat merken dat die erg onder de indruk van je partner is. Kijk alleen maar naar de spanning bij jezelf als je naar huis gaat: wordt het wel of niet gedeeld? Als het je helemaal niets doet, wordt het misschien wel tijd om eens stil te staan in hoeverre jij je partner nog de moeite waard vindt… Maak je extra aantrekkelijk door voordat jij of je partner thuiskomt je extra te verzorgen. Regel voor de zaterdagavond een bijzonder uitje en als je uit eten gaat, doe dat dan laat op de avond en kijk hoe je je partner voor het eten kunt verleiden tot een heerlijke vrijpartij. Niets is namelijk zo dodelijk voor een vrijpartij als heerlijk uit eten te gaan met een paar glazen wijn om vervolgens voldaan, vermoeid en slaperig thuis of op je hotelkamer te komen. Bovendien is het veel makkelijker om wat later op de avond een tafeltje te reserveren. Gewoon doen.

Elke man of vrouw heeft het nodig om, als is het maar 1 keer per jaar, als man en vrouw wat extra aandacht te krijgen en het verkleint de kans aanzienlijk om met mij een afspraak te moeten maken voor relatietherapie.

Misschien vind je dit ook interessant:

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met anderen:

Tags: Relatietherapie

Vergelijkbare artikelen